Halloweenkaka
500g rumstempererat smör
6dl socker
5 tsk vaniljsocker
8 ägg
9 dl mjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal och saft från 2 apelsiner
garnering
200g kesella
2 tsk vaniljsocker
50g mjukt smör
500g florsocker
gul och röd karamellfärg
non stop
Rör smör och socker, vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda i äggen ett i taget. Rör sen ner mjöl och bkp. Vänd ner apelsin och skal. Föredla i två smorda och bröade sockerkaksformar. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
Under tiden kan du röra ihop glasyren... rör ihop smör vaniljsocker, kesella och florsocker. Färga med röd och gul till lagom pumpa färg. När kakorna svlanat skär du av toppen så de är jämna, limma lite med lite glasyr och lägg ihop båda sockerkakorna. Bred resten av glasyren över och dekorera med nonstop!!
Trevlig Halloween -Anna
6dl socker
5 tsk vaniljsocker
8 ägg
9 dl mjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal och saft från 2 apelsiner
garnering
200g kesella
2 tsk vaniljsocker
50g mjukt smör
500g florsocker
gul och röd karamellfärg
non stop
Rör smör och socker, vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda i äggen ett i taget. Rör sen ner mjöl och bkp. Vänd ner apelsin och skal. Föredla i två smorda och bröade sockerkaksformar. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
Under tiden kan du röra ihop glasyren... rör ihop smör vaniljsocker, kesella och florsocker. Färga med röd och gul till lagom pumpa färg. När kakorna svlanat skär du av toppen så de är jämna, limma lite med lite glasyr och lägg ihop båda sockerkakorna. Bred resten av glasyren över och dekorera med nonstop!!
Trevlig Halloween -Anna
Kommentarer
Trackback