Päronkyckling
På lördag kommer svärmor och svärfar och ska äta med oss innan vi åker iväg på fest och de får ta hand om våra barn och då har jag tänkt bjuda på detta!
4 kycklingfileer
1 purjolök
4 dl grädde/matlagningsgrädde
200g kvibbele ädelost
1-2 msk päronkonjak
1 msk kalvfond
4 st päron
Bandspagetti
Bryn kycklingfileerna, salta och peppra. Skiva upp dem sedan.
Dela purjon på längden och sedan i 5 cm stavar. Koka dem lätt i lättsaltat vatten nån minut- låt rinna av.
Bryn päronklyftorna.
Lägg purjon, päronklyftorna och kycklingskivorna i en ugnsfastform.
Koka ihop grädde, ost, fond och konjak. Låt reducera något, spara lite ost till gratineringen.
Häll såsen över kyckligen och strö över resterna av osten och gratinera i 225 grader i 15 minuter. Servera med bandspagetti!
- Anna