Mat för en vecka hos familjen Pettersson/Berggren

Idag har jag varit i stan och då passade jag på att veckohandla, så nu ska vi förhoppningsvis klara oss till nästa helg!
Så här ser planerna ut...

Fredagens lunch: Makaronpudding
Fredagens middag: Laxbiffar med soyasås
Detta är en riktig favorit bland våra barn!

600g laxfile                                                         soyasåsen: 1 lime/ citron
1 msk riven ingefära, färsk                                            lika mycket japansk soya
1/2 tsk salt                                                                            2 msk strösocker
3msk potatis mjöl                                                             (1-2 msk sesamfrön)
1 ägg
ca 2 msk rapsolja

Börja med såsen, pressa limen och blanda med soyan, sockret och ev sesamfröna. Låt stå.
Skär laxen i 1/2 cm stora tärningar, lägg dem i en bunke. Blanda ingefära, salt, potatismjöl och ägg.. blanda med så mycket olja att det blir en bra konsistens på frityrsmeten. ..häll sedan över laxen. Värm olja+ smör i stekpannan och stek matskedsstora klickar av laxfärsen. Servera med kokt ris, sockerärtor och kokt broccoli och såsen. JÄTTEGOTT!

Lördagens lunch: Hamburgare med advokadoröra
Lördagens middag: Älgstek med madelpotatis i ugn.


jag hörde på radion om den här potatisen. Man skulle skala mandelpotatisen, värma oljan i en midra form i ugnen, lägga in potatisen i den varma ugnen. ca 30 min. Sen salta och rulla dem i ströbröd. Skulle påminna om hasselbackspotatis! Har aldrig provat men ska göra ett försök! Älgsteken låter jag ligga i marinad ett dygn och steker den sedan i ugn, gör sedan en sås av skyn som bildas.


Söndagens lunch: Plättar med sylt och grädde
Söndagens middag: Tacos


Måndagens middag: Dubbelpanerad pangasusfileer med kokt potatis och remouladsås
När jag panerar fisk saltar jag fileerna först och sen doppar jag först i mjöl sen i ägg och sist i ströbröd. Steker på låg värme.. Såsen består av creme fraich, majonäs, bostongurka, dragon, peppar salt. Bör göras ett tag för att dragonen ska få sätta lite smak. Denna har jag inget recept på utan gör bara på känn..

Tisdagens middag: Palt som jag kokade förra veckan. Middagen måste gå fort eftersom jag ska iväg till Örviken och måla på keramik!

Onsdagens middag: Strimlad kyckling file med en speciell kycklingkrydda(färdigköpt!), basmatiris och nån sallad

Torsdag... dags att handla och göra upp en ny matsedel...kankse få lite inspiration av er andra;)

Kommentarer
Postat av: Marina

Nu vet jag vem jag ska komma å äta hos i veckan:-)

2009-01-15 @ 22:42:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0