Biskvier
Biskvier… finns det några godare julkakor. I år har jag gjort dom här två. En med krossad daim i och en med philadelfiaost och vit choklad. Eftersom flera har velat ha recepten skriver jag dom nu här! Botten är densamma till alla biskvirecept.
300g mandelmassa
1 äggvita
Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan. Klicka ut små kakor på bakplåtspapper och grädda i 150 C i ca 10 min. Blir ca 45 stycken! Sen är det fyllningen som varieras…
Vanlig smörkräm;
100 g smör
2 dl florsocker
4 msk kakao
Med krossad dubbeldaim:
100g smör
11/2 dl florsocker
1 äggula
2 krossade dubbeldaijm
Med vit choklad:
150g Philadelfiaost
50g smör
2dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk puschextrakt
Päron biskvier:
100g smör
125g florsocker
2 äggulor
2tsk vaniljsocker
3 droppar grön karamellfärg
1 tsk päronessens( finns på apoteket)
Sen är det bara att bre valfri fyllning på bottnarna. De vanliga biskvierna doppas i mörk choklad. De med krossad daijm doppas i Marabous Apelsinkrokant choklad och de med Philadelfiaost doppas i vit choklad. Päronbiskvierna toppas med ytterligare en botten!
Lycka till!
-Anna