Biskvier

Biskvier… finns det några godare julkakor. I år har jag gjort dom här två. En med krossad daim i och en med philadelfiaost och vit choklad. Eftersom flera har velat ha recepten skriver jag dom nu här! Botten är densamma till alla biskvirecept.

 300g mandelmassa
1 äggvita

Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan. Klicka ut små kakor på bakplåtspapper och grädda i 150 C i ca 10 min.  Blir ca 45 stycken! Sen är det fyllningen som varieras…

 Vanlig smörkräm;

100 g smör
2 dl florsocker
4 msk kakao 

Med krossad dubbeldaim:

100g smör
11/2 dl florsocker
1 äggula
2 krossade dubbeldaijm 

Med vit choklad:

150g Philadelfiaost
50g smör
2dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk puschextrakt

 Päron biskvier: 

100g smör
125g florsocker
2 äggulor
2tsk vaniljsocker
3 droppar grön karamellfärg
1 tsk päronessens( finns på apoteket)

Sen är det bara att bre valfri fyllning på bottnarna. De vanliga biskvierna doppas i mörk choklad. De med krossad daijm doppas i Marabous Apelsinkrokant choklad och de med Philadelfiaost doppas i vit choklad. Päronbiskvierna toppas med ytterligare en botten!

 

Lycka till!

-Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0