Aioli
igår gjorde vi världen snabbast och faktiskt riktigt god fredagsmiddag. Jag hade köpt Colbass korv, pommes och en god sallad tillsammans med denna aioli. Mums!!
3-4 vitlöksklyftor
2 äggulor
2dl olja
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bryn vitlöksklyftorna ordentligt bruna i stekpanna, lägg dem sedan i mixer eller matberedare. Tillsammans med äggulor salt och peppar och vitvinsvinäger. Mixa... tillsätt olja i tunn stråla... mixa tills du har en fluffig majonäs / aioli!!
-Anna
3-4 vitlöksklyftor
2 äggulor
2dl olja
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bryn vitlöksklyftorna ordentligt bruna i stekpanna, lägg dem sedan i mixer eller matberedare. Tillsammans med äggulor salt och peppar och vitvinsvinäger. Mixa... tillsätt olja i tunn stråla... mixa tills du har en fluffig majonäs / aioli!!
-Anna
GI lasange
SUPERGOTT å SUPERNYTTIGT alternativ för lasange. vill man kan man ju göra halva med lasangeplattor.
1 Stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 mdk olivolja
500g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk oregano och basilika
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 1/5 dl grädde
1 paket mozarellaost, 250 gr
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på handuk å salta lite för att dra ur saften ur dem.
Hacka lök, vitlök och fräs i lite olja. lägg upp på fat
Fräs köttfärsen
Blanda i kryddorna, örter, legerblad, lökblandningen å krossade tomaterna å låt puttra ca. 10 min.
Smörj en ungsform och lägg ett varv squash sen köttfärs, sen squash, köttfärs å sist toppar med ett sista varn squash.
Häll över grädde och riv mozarellan å lägg över lasangen.
In i ugnen 20-30 min tills den får fin färg.
1 Stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 mdk olivolja
500g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk oregano och basilika
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 1/5 dl grädde
1 paket mozarellaost, 250 gr
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på handuk å salta lite för att dra ur saften ur dem.
Hacka lök, vitlök och fräs i lite olja. lägg upp på fat
Fräs köttfärsen
Blanda i kryddorna, örter, legerblad, lökblandningen å krossade tomaterna å låt puttra ca. 10 min.
Smörj en ungsform och lägg ett varv squash sen köttfärs, sen squash, köttfärs å sist toppar med ett sista varn squash.
Häll över grädde och riv mozarellan å lägg över lasangen.
In i ugnen 20-30 min tills den får fin färg.