Wästerbottenslax

14 pers.

2,8 kg laxfilé. Skärs som gravad lax och saltas och kryddas med citronpeppar.
Ca 1 kg wästerbottensost. Hyvlas och ryllas in i laxskivorna
Ställ rullarna i en ugnsfast form.

Sås
7 msk smör
7 msk mjöl
10,5 dl grädde (visp eller matlagnings)
3,5 dl vatten
1,75 dl äppeldricka eller vitt vin
3,5 tärningar fiskbuljong

koka ihop och krydda eventuellt med citronpeppar.
Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med perssad potatis eller ris.

Gudomligt gott!!!

/Sophie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0