Spagetti Pettaziini

OBS! 13 port.

910 gr kokt pasta (spagetti)
1300 gr kyckling
3,25 dl stekt lök
6,5 msk markarin
3,25 dl matlagningsvin
4,88 dl hönsbuljong
3,25 msk vetemjöl
4,88 dl matlagningsgrädde
3,25 tsk salt
3,25 krm peppar
9,75 gram lime
6,5 hg ost

Gör så här:
Koka spagettin och låt den rinna av.
Skala och hacka löken (i stora bitar)
Smält 1 msk matfett i en stor gryta.
Fräs löken lätt
Tillsätt vin och buljong
koka upp!
Lägg i kycklingfileerna (kan dela dem i fler bitar om man vill att det ska gå fortare). Låt det småkoka i ca 10 minuter (tills kycklingen är genomkokt). Ta upp köttet.
Sila buljongen (men komihåg att spara på buljongen!)
Smält resten av matfettet i en gryta
Strö över mjölet.
Rör om och späd med buljongen.
Koka i 3-5 minuter.
Tillsätt grädden och koka upp.
Smaka av med kryddor och lime.
Skäck kycklingen i tärningar och blanda i den i såsen. Lägg spagettin i en ugnsfast form i en ring, uppefter kanterna och gör et t"hål" i mitten. Hälls såsen i hålet. Strö över den rivna osten och grädda i 225 grader i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.

Denna maträtten kan ta lite tid att göra men är gudomligt god när den är klar. Den är lika god att värma upp i matlåda, så det gör inget om det skulle bli för mycket :)

/Sophie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0