Kyckling i vitlök
4 st kycklingfiléer
3 st vitlöksklyftor (jag brukar bara ha i en eller max två men man gör ju osm man vill)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lagrad riven ost
4 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
Sätt ugnen på 200 graderoch lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
Blanda ost, creme fraiche, salt och peppar i en bunke. Smula sedan ner buljongtärningen och pressa i vitlöken
Rör om ordentligt och häll alltsammans över kycklingen.
Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 30 min.
Vill man vara helt säker på att kycklingen verkligen blir färdig så kan man ju innan man lägger i den, skära dem i mindre bitar, kanske två bitar av varje filé eller nått sånt.
Serveras med ris och en grönsakssallad
Snabbt, enkelt och gott!
/Sophie
3 st vitlöksklyftor (jag brukar bara ha i en eller max två men man gör ju osm man vill)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lagrad riven ost
4 dl creme fraiche
1 hönsbuljong
Sätt ugnen på 200 graderoch lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
Blanda ost, creme fraiche, salt och peppar i en bunke. Smula sedan ner buljongtärningen och pressa i vitlöken
Rör om ordentligt och häll alltsammans över kycklingen.
Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 30 min.
Vill man vara helt säker på att kycklingen verkligen blir färdig så kan man ju innan man lägger i den, skära dem i mindre bitar, kanske två bitar av varje filé eller nått sånt.
Serveras med ris och en grönsakssallad
Snabbt, enkelt och gott!
/Sophie
Kommentarer
Trackback