Krispig marängtårta
Krispig marängtårta
Ingredienser
Portioner: 10-12
BOTTNAR:
4 äggvitor
3 dl socker
100 g mörk choklad (typ block)
3 dl Rice Krispies
FYLLNING:
4 äggulor
1 dl socker
100 g smör eller margarin
GARNERING:
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (typ block)
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen. Vänd ner chokladhack och rice krispies. Bred ut marängmassan på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 125°C, 1 tim och 15 min. Lossa bottnen när den är varm. Dela den mitt itu. Låt delarna svalna på bakgaller.
Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna. Bred krämen på ena bottnen och lägg den andra ovanpå. Vispa grädden och bred den över tårtan. Riv chokladen och strö över tårtan.
Tårtan är godast om den läggs ihop minst 1/2 dag innan servering. Jag fyllde även blåbär mellan bottnarna. SUPERGOTT! passar nog med vilket bär som helst!!
Kommentarer
Trackback