GI thekakor

UNDERBART goda tekakor... inget fett, långsamma kolhydrater... kan de bli bättre... Tack andrea för receptet


GI-tekakor

Ca 20 stycken
3 dl mjölk
1 dl linfrö
1 dl helt bovete
1 1/2 dl havregryn

2 dl mjölk
200 g kesella eller fil
50 g jäst
2 msk brödsirap
6 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl sojamjöl
3 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
Ev vetemjöl till utbakningen

Gör så här:
1. Blanda 3 dl mjölk, linfrö, bovete och havregryn i en kastrull och koka gröten ca 5 minuter.
2. Rör ner mjölk och kesella och låt gröten blir fingervarm 37 grader.
3. Smula ner jästen och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen, gärna i en assistent, och tillsätt ev mera mjöl om degen är kletig. Degen skall inte jäsa.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två halvor och kavla varje del till en rektangel. Tryck ut runda tekakor med mått (ca 10 cm i diameter).
5. Lägg tekakorna på bakplåtspappersklädd plåt och nagga dem. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 210 grader.
6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0