Kyckling med bambuskott

2-3 portioner. Tillagningstid ca 45 min.

2 Kycklingfileér
1 liten purjolök
1 Morot
100 gr bambuskott
100 gr champinjoner
100 gr valnötskärnor eller salta jordnötter
2 tsk majsstärkelse (maizena)
1,5 dl vatten
0,5 tsk kinesisk soja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 hönsbuljongtärning

Skär kycklingen i små bitar/strimlor.
Rosta nötterna till gyllenbruna och lägg dem sedan på hushållspapper för att "rinna av"
Stek kycklingen och när den är klar så lägger du den också på ett hushållspapper för att torka.
Fräs sedan morötter och svamp i någon minut och blanda sedan i bambuskott och lök och fräs under omrörning ytterligare några minuter.
Rör ut mjölet i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det sedan i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt allt koka upp.
Servera med kokt ris.

/Sophie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0