diabetesbröd utan mjöl
Diabetesbrödet utan mjöl
2 ägg
3-4 msk krossade linfrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 20 gram rapsolja eller olivolja
Lite solroskärnor
Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag) Andra kryddor kanske?
Tillredning
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingridienserna samt oljan. Det blir som en smet, inte som en deg utan en lös smet. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Känn efter med en sticka.
Beroende på hur tunt man breder det över plåten så blir det väl olika antal skivor. Jag fick ut 4 lagom stora mackors storlek.
I sig smakade brödet mest kanel och kardemuma och lite frö. Men gott var de. Det blir väldigt gott med smör och pålägg.
Förvara i kylen!